İSTANBUL / BAĞCILAR - Üsküp İlkokulu

Ock

Veli akademileri kapsamında öğretim görevlisi psikoterapist Ayşe Altunkaya Erdoğmuş tarafından mahremiyet bilinci ihmal ve istismar konulu seminer düzenlenmiştir.

Ock

Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.TEŞEKKÜRLER ÖĞRETMENİM

Ock

Duygu ve düşüncelerin ses, ritim ve melodilerle anlatıldığı müzik, çocuğun hayatında önemli bir role sahiptir. Müzik çocukların yaşamında ortak bir paydadır. Çünkü ritim tutmak, şarkı söylemek, müzik eşliğinde dans etmek çocuklar için içgüdüsel olarak yapılan eylemlerdir. Çocuğun doğuştan sahip olduğu bu eğilim etkili bir eğitim aracı olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenle bugün birçok ülkede müzik başlı başına bir eğitim aracı olarak kullanılmaktadır. Erken yaşlardan itibaren başlayan doğru yönlendirilmiş bir müzik yaşantısı, çocukların gelişimlerini olumlu yönde desteklemekte, gelecek yaşantılarında daha mutlu ve başarılı olmalarını sağlamaktadır. Bu nedenle müzik, çocukların yaşamında mutlaka yer almalıdır.

Ock

Çocuklara  arkadaşlarının zor durumların üstesinden gelmesi için birlik olmaları gerektiği, verilen sözlerin tutulmasının önemi ve değer verdiğimiz kimseyi yarı yolda bırakmamamız gibi evrensel değerleri anlatan, köklere olan bağ, yardımlaşma ve önemi, birlik beraberlik, arkadaşlık bilinci gibi birçok kazanımın yer aldığı, ayrıca teknolojiyi, yerli ve milli üretimin önemini de aşılamayı hedefleyen,  her yaştan izleyiciye hitap eden, TRT ortak yapımı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 29 Aralık 2023 tarihinden itibaren vizyonda olacağı belirtilen "Rafadan Tayfa: Hayrimatör" animasyon filmi sinemalarda !!

Ock

Okulumuz öğrencileri geleneksel çocuk oyunları kapsamında ilçemizde  düzenlenen seksek turnuvasına katılmışlardır.

TEŞEKKÜR EDERİM ÖĞRETMENİM.

Ock

Öğrencilerimiz hayatımızdaki geometrik şekiller konulu bir sergi düzenledi. Sergide öğrencilerimizin geometrik şekilleri kullanarak yaptıkları eşyalar serglendi. Okulumuz öğrencileri sergiye büyük ilgi gösterdi.

Ara

Okulumuzun öğrencileri ilçemizde düzenlenen geleneksel çocuk oyunları seksek yarışmasına katılmışlardır

Ara

Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan boyama etkinlikleri, eğlenceli zaman geçirmek için idealdir. Renklerin dünyasına dalan çocukların hayal gücü zenginleşir. Öz güven ve yaratıcılık duygusunu pekiştiren boyama etkinliklerinde çocukla birlikte verimli zaman geçirebilirsiniz.

TEŞEKKÜR EDERİZ ÖĞRETMENİM

Ara

BakanlıĞımız tarafından hazırlanan “Aralık Ayı Aile Bülteni” ayrıntıları için TIKLAYINIZ.

Ara

Kukla çocuğa, dil gelişimi, paylaşma, bekleme, ses tonunu kullanma, beden dilini kullanma becerilerini kazandırır. Kukla sayesinde çocuğun özgüveni artar ve ifade yeteneği gelişmeye başlar. Özellikle okul öncesi dönem de kukla, çocukların gelişiminde büyük rol oynar.

Ara

Millî Mücadele’nin manevi lideri Mehmet Akif Ersoy’u ebedi âleme irtihalinin 83. yıl dönümünde hürmet, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Mehmet Akif, sadece kendi çağının değil sonraki nesillerin inşasına da katkıda bulunan eserleriyle gerçek bir mütefekkirdir. Onun sözleri etkilidir, çünkü her sözü yaşamından süzülmüş ve her kelimenin bedeli ödenmiştir. 27 Aralık 1936'da sona eren dünya hayatının her anı mücadele ve murakabe ile geçmiş; muzdarip ama daima umutlu, samimi ve ahlaklı bir ömür sürdürmüştür.

İstiklalimizin şiirini yazmak da Mehmet Akif’e nasip olmuş ve bir dönüm noktasında İstiklal Marşı, Türk milletinin kükreyen sesi olmuştur.

Mehmet Akif; cehalete, taassuba ve haksızlığa her zaman karşı duran bir erdem ve hakikat insanıdır ve hiçbir zaman muktedirlerin safına katılmamıştır. Onun yalnız, yoksul ve onurlu hayatını çok iyi bilmek ve aydınlığından istifade etmek görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanına, bayrağına ve inancının sorumluluğuna yakışır bir ömür süren Mehmet Akif'i vefat yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve tazimle anıyoruz.

Ara

Çocuklar İçin Mandala Faydaları Nelerdir?

• Konsantrasyon sağlamaya yardımcı olur.
  • Dikkat süresini artırır.
  • Hayal gücünü destekleyerek beyinin sağ lobunun gelişmesini sağlar.
  • Stres, endişe, kaygı, korku ve depresyonun azalmasına katkı sağlar.
  • Koordinasyon ve psikomotor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.
  • TEŞEKKÜRLER ÖĞRETMENİM

Ara

İlçemizde düzenlenen geleneksel çocuk oyunları turnuvasını kazanarak ilçe üçüncüsü olduk. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz

Ara

Takvim, insanların günlük hayatında yapması gereken işlerini ve yaşam sürecini belirli kurallar çerçevesinde ayraç olarak kullanılması konusunda bölme işlevi görmektedir. Bu sayede günlük hayat süreci belirli disiplin süreci içerisinde sağlanmaktadır

1H sınıfı öğrencileri takvim çalışması yapmıştır.Teşekkürler öğretmenim.