HAREZMİ

Harezmi Eğitim Modeli Nedir?Harezmi Eğitim Modeli'nin temel amacı nedir? Harezmi Eğitim Modeli Örnekleri Nelerdir?

Harezmi Eğitim Modeli, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve uygulanan bir eğitim modelidir. Modelin adı, matematikçi, astronom ve coğrafyacı olarak bilinen ünlü İslam bilgini El-Harezmi'den gelmektedir. Bu model, öğrencilere matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler gibi derslerde daha etkili öğrenme sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Harezmi Eğitim Modeli'nin Temel Amacı Nedir?

Bu eğitim modelinin ğrencilere bilgiyi anlamlı bir şekilde öğretmek ve öğrenme sürecini etkili bir biçimde desteklemektir. Bu model, öğrenci merkezli bir yaklaşımı benimser ve öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine olanak tanır. Ayrıca, problem çözme, eleştirel düşünme, analitik düşünme gibi becerilerin geliştirilmesine odaklanır.

Harezmi Eğitim Modeli Örnekleri Nelerdir?

Harezmi Eğitim Modeli'nde öğrencilere grup çalışmaları, proje tabanlı öğrenme, deneyler ve

araştırmalar gibi etkinliklerle pratik yapma fırsatı sunulabilir.

Ayrıca öğretmenler, öğrencilerin ilgi alanlarına ve öğrenme hızlarına göre ders içeriğini adapte edebilirler.

İstanbul meb harezmi eğitim modeli ne yönelik olarak İstanbul Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu modele özgü uygulamaları olabilir. Daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ

OKULUMUZDA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HAREZMİ PROJELERİ ÇALIŞMALARI VİDEOLARINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 05.01.2024 15:02 - Görüntülenme: 87